Acrylverf schilderen tips

Schilderen met acrylverfAls je gaat schilderen met acrylverf is het verstandig om eens wat kennis op te doen. Met name beginnende schilders kiezen hiervoor om een goede start te kunnen maken met het acrylverf schilderen. Deze informatie kun je in dit geval halen uit boeken of gewoon van het internet. Vaak zijn een paar tips al voldoende om een mooi schilderij te kunnen maken met acrylverf. Daarom hieronder een aantal tips welke het acrylverf schilderen zullen vereenvoudigen. Daarnaast zorgen deze tips er ook voor dat je minder fouten zal maken, waardoor je meer tijd over hebt voor het schilderen zelf.

Acrylverf verdunnen

Je kunt acrylverf onverdund aanbrengen maar ook verdund. Wanneer je acrylverf gaat verdunnen kun je het beste water gebruiken. Water haal je namelijk gewoon uit de kraan en kost daarom bijna niks. Ook zorgt water ervoor dat de acrylverf op een goede manier wordt verdund. Het is wel belangrijk om niet teveel water te gebruiken, want anders krijg je druipers op het doek. In dit geval doe je een beetje acrylverf in een kommetje en doet er vervolgens water bij. Roer een paar keer en kijk of de structuur van de verf goed is. Is de verf nog steeds te dik? Dan kun je nog meer water toevoegen.

Acrylverf mengen

Naast het verdunnen van acrylverf kun je deze ook mengen met andere kleuren. Dit wordt ook wel het kleuren mengen genoemd wat een belangrijk onderdeel is van het acrylverf schilderen. Wanneer je gaat kleuren mengen is het belangrijk om dit in vloeiende overgangen te doen. Doe twee kleuren acrylverf op een bordje of palet en strijk deze langzaam in elkaar. Je kunt hiervoor ook een beetje water gebruiken, want dan gaat het mengen eenvoudiger. Daarnaast is het belangrijk om niet gelijk een grote hoeveelheid acrylverf te mengen, want vaak heb je zoveel helemaal niet nodig. Het is daarom belangrijk om eerst te weten hoe je de juiste kleur kunt krijgen.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s