Waarom schilderen met acrylverf?

Acrylverf is een mooie en diverse verfsoort. Daarnaast is acrylverf op waterbasis, waardoor je deze goed kunt mengen met andere materialen. Ook heeft acrylverf een zeer korte droogtijd. Hierdoor hoef je niet te wachten als je meerdere lagen acrylverf over elkaar wilt aanbrengen. Echter heeft deze korte droogtijd ook nadelen. Als de verf eenmaal is opgedroogd op het doek kun je deze niet meer verwijderen. Ook kunnen je penselen beschadigen als de verf volledig is opgedroogd. Wil je dit voorkomen? Lees dan snel verder.

Acrylverf droogtijd verlengen

Omdat acrylverf op waterbasis is betekent dit dat de acrylverf niet opdroogt zolang er water in de verf zit. Wanneer het water verdampt droogt de verf namelijk op. Het is daarom verstandig om voor het schilderen je palet te bevochten met bijvoorbeeld een plantenspuit. Wanneer je nu acrylverf op het palet aanbrengt zal de droogtijd ervan toenemen. Ook is het belangrijk om je penselen na het schilderen direct in water te zetten. Zo voorkom je dat de kwasten kapot gaan.

In lagen schilderen

Het in lagen schilderen is een veelgebruikte techniek van acrylverf kunstenaars. Wanneer je deze techniek wilt toepassen met olieverf moet je lang wachten. Olieverf droogt namelijk niet snel op, waardoor je na elke laag een paar uur moet wachten. Met acrylverf is dit niet het geval en kun je vrijwel direct een aantal lagen over elkaar schilderen. Door in lagen te schilderen kun je ook meer dimensie aanbrengen in je schilderij, waardoor deze nog levendiger zal worden.

Beginners kiezen voor acrylverf

Eigenlijk is dit vrij logisch. Acrylverf heeft namelijk meerdere voordelen, waaronder dat het ontzettend goedkoop is. Je betaald namelijk maar een paar euro voor een tube acrylverf. Ook is acrylverf verkrijgbaar in flacons (500 ml), waardoor je altijd genoeg acrylverf hebt. Nog niet overtuigd? Dan is het verstandig om eens zelf met acrylverf te experimenteren.

Bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Acrylverf

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s